Met z’n allen weer
‘Dwars door Veldhoven’

Wat zijn wij blij dat dit evenement slechts een jaar ontbroken heeft op de sportieve Veldhovense jeugdkalender. We mogen het met z’n allen niet laten gebeuren dat een wandelevenement dat al meer dan 50 jaar bestond, niet meer doorgaat. En niet alleen omdat het al zo lang bestond, maar omdat sporten zo belangrijk is! Voor iedereen, maar speciaal voor kinderen. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat sport en bewegen positieve effecten hebben op de fysieke en cognitieve ontwikkeling van kinderen, ook op de langere termijn. Helaas zitten Nederlandse kinderen gemiddeld ongeveer tien uur per dag, waarvan drie tot vier uur achter de tv of computer. Daarom is het in deze tijd van bewegingsarmoede onder jonge kinderen, belangrijk dat wij, ouders, politiek, scholen en sportverenigingen, samenwerken om onze kinderen te stimuleren om te bewegen. Want minder stilzitten en meer bewegen leidt tot een gezondere en vitalere samenleving. 

Terug naar dit wandelevenement. Er zijn wat dingen veranderd. De wandeldriedaagse vindt nu plaats in de week na Pinksteren. Ook is het aantal te lopen kilometers veranderd. Er kan worden gekozen uit 2,5, 5 of 7,5 km en de routes lopen ‘Dwars door Veldhoven’. Niet meer buiten de bebouwde kom. Met deze afstanden is er voor ieder wat wils en zo blijft het voor iedereen leuk. Onze complimenten voor de organisatoren. Wij zijn heel blij dat zij dit evenement weer op hebben gepakt en hopen dat de veranderingen bijdragen aan een hernieuwd succes voor de jeugdwandeldriedaagse.

Veel wandelplezier allemaal!

Marcel Delhez, Burgemeester

Daan de Kort, wethouder sportzaken