Geschiedenis

Na een jaartje geen wandelevenement gehad te hebben gaan we dit jaar beginnen met een totaal nieuwe opzet.

Zoals iedereen weet heeft de Jeugd Wandel 3 Daagse 55 jaar succesvol gezorgd voor een mooi wandelevenement in Veldhoven. Doordat de aantallen de laatste jaren erg terugliepen zijn we enkele jaren geleden al gaan nadenken over een andere vorm voor dit wandelevenement. 2 jaar geleden bereikte we een dieptepunt met nog geen 50 deelnemers. Toen was voor iedereen duidelijk dat deze vorm niet meer werkte. Toen hebben we ook de beslissing genomen om het evenement een jaar stil te leggen en op zoek te gaan naar een nieuwe opzet. We denken dit gevonden te hebben in de huidige vorm.

A
llereerst moesten we na gaan denken over een nieuwe naam omdat de Jeugd Wandel 3 Daagse geen aansprekende, pakkende naam meer was. Verder moesten we heel goed nadenken over de dagen dat we zouden gaan wandelen. Uit het verleden was ons duidelijk geworden dat dit niet meer in de vakantie periode moest zijn. Aan het einde van de vakantie komen de deelnemers terug van hun zomervakantie. De sportverenigingen beginnen weer te draaien met trainingen en toernooien (op zaterdag). Vervolgens moesten we gaan nadenken over de te lopen routes. De Jeugd Wandel 3 Daagse had veel routes die buiten de bebouwde kom kwamen. Dit wilden we niet. Het volgende struikelblok waren de deelnemers. We wilden voor de vakantie gaan wandelen. Dit betekent dan in de avonduren. Dan kom je dus al snel uit bij alle kinderen uit een gezin die op de lagere school zitten of op het vervolgonderwijs. Je kunt dus niet meer verplicht in groepen gaan lopen. Dus ook de leeftijd van de deelnemers moest aangepast worden. Wilden we de allerkleinste kinderen uit een gezin mee laten lopen (in wandelwagen), dan moesten we ook de afstanden onder de loep nemen. Ons motto is “iedereen mag meewandelen onder begeleiding van een kind”.

Dit is allemaal gelukt met medewerking en informatie van het wandelevenement uit Eersel. Zij hebben ons de informatie verschaft en we zijn onze eigen invulling hieraan gaan geven. Aangezien we een pakkende naam moesten hebben, zijn we eens rond gaan vragen bij vrienden en bekenden om een mooie, nieuwe pakkende naam te verzinnen. Gelukkig hebben we in Veldhoven vele creatieve mensen wonen en kregen we diverse namen door. Wij vonden de beste naam. Daarna zijn we op zoek gegaan naar iemand die hier iets mee kon doen. Na vele uitprobeersels en vragen aan diverse mensen vindt u ons logo bovenaan deze pagina.

N
u we dit hadden konden we verder werken aan de rest van de opzet. Langzaam aan beginnen alle puzzelstukjes op elkaar aan te sluiten.